maanantai 3. tammikuuta 2011

Revittyä piparjuuripossua ja rucolaa

Tästä löytyy tämän kotitalouden aivan ehdoton suosikkiresepti possulle! Kerran testattiin reseptiä possun sijaan teerellä, jonka kanssa piparjuuri toimi myös todella hyvin. Reseptin mukaan tehtynä piparjuuresta tulee annokseen tymäkkä maku, joten jos käyttää piparjuurta ensimmäistä kertaa, raastetta kannattaa lisätä vähitellen ja antaa tahnan tekeytyä välissä.



Revittyä piparjuuripossua ja rucolaa
(neljälle, resepti kirjasta Mojo)

500 g luutonta porsaankylkeä
5 l vettä
100 g merisuolaa
1,5 dl majoneesia
1 prk smetanaa
1 dl raastettua piparjuurta
1 limetin mehu
2 rkl Dijon-sinappia
1 dl silputtua ruohosipulia tai kevätsipulia
muutama tippa tabascoa
suolaa
mustapippuria myllystä

1 nippu rucolaa
3 rkl kaprista 
parmesaania
oliiviöljyä

Pane liha poreilevaan merisuolalla maustettuun veteen. Kuori reikäkauhalla mahdollisesti pinnalle nouseva vaahto pois. Anna lihan kiehua miedolla lämmöllä pari tuntia. 

Ota kattila liedeltä ja anna lihan jäähtyä liemessä.

Nosta liha liemestä reikäkauhalla ja revi se pitkiksi suikaleiksi lihassyiden mukaisesti. Sekoita majoneesiin smetana, piparjuuri, lihettimehu, sinappi ja ruohosipuli, ja mausta tabascolla sekä suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon possusuikaleet. Sekoita ja tarkista maku ennen tarjoilua. 

Jaa lautasille rucolaa, kapriksia ja parmesaanilastuja. Rouhaise pintaan mustapippuria myllystä ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Lusikoi salaatille piparjuuripossua ja vie tarjolle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti