maanantai 3. tammikuuta 2011

Vaniljainen palsternakkakeitto, maitovaahtoa ja pähkinäöljyä

Sosekeittoa on helppo tarjota isollekin seurueelle, koska sen voi soseuttaa valmiiksi ja kuumentaa kerman kanssa vasta kun koko porukka on päässyt istumaan pöydän ääreen!


Vaniljainen palsternakkakeitto, maitovaahtoa ja pähkinäöljyä
(neljälle, resepti Viini-lehdestä)

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 rkl viskiä
700 g palsternakkaa
2 tl vaniljasokeria (kannattaa ripauttaa reilummin jos pitää vaniljasta)
1 litra vettä
4 rkl kasvisfondia
2 dl kuohukermaa
(suolaa)
4 dl rasvatonta maitoa
4 tl pähkinäöljyä

Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää viski ja paista hetki, kunnes neste haihtuu. Kuori ja paloittele palsternakat ja lisää ne kattilaan. Jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon vaniljasokeri, vesi ja fondi. Keitä noin 25 minuuttia, kunnes palsternakat ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna. Tarkista maku, mausta tarvittaessa suolalla. Laita maito erilliseen kattilaan ja varkaa se vaahdoksi. 

Lusikoi annostellun keiton päälle maitovaahtoa ja viimeistele tilkalla pähkinäöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti