maanantai 2. toukokuuta 2011

Osterivinokas-piirakka

Vappuaattoiltana maistui runsastäytteinen ja pekoninen piirakka. :) Resepti on napattu alun perin HS:n Ruokatorstai-liitteestä.

Osterivinokas-piirakka

Taikina:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
125 g rahkaa

Täyte:
200 g osterivinokkaita tai muita viljeltyjä sieniä (siitake, herkkusieni)
170 g pekonia
2 rkl öljyä
1 purjon valkoinen osa
2 valkosipulin kynttä
1 kesäkurpitsa
2 rkl hienonnettua persiljaa
125 g smetanaa
1 dl maitoa
2 munaa
75 g kermajuustoa
suolaa ja mustapippuria

Valmista ensin taikina. Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, ettei taikinaan tule sitkoa. Painele taikina pallon muotoiseksi palaksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään.

Viipaloi sienet. Laita ne kuivalle pannulle ja hauduta niistä haihtuva neste, mausta suolalla ja valkopippurilla. Siirrä sivuun.

Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paista pannulla rapeaksi, valuta ylimääräinen rasva talouspaperin päällä. Puolet pekonista voi halutessaan säästää pinnalle koristeeksi. Meillä piirakka tuli brunssille mukaan, joten kaikki täytteet laitettiin piiraaseen.

Halkaise purjo ja pese huolella. Laikkaa purjo, valkosipuli ja kesäkurpitsa viipaleiksi ja paista ne öljyssä, mausta. Hienonna persilja ja lisää seokseen.

Sekoita smetana, maito ja kananmunat, mausta.

Kaaviloi taikina ohueksi levyksi ja nosta se uuninkestävään vuokaa niin että taikina nousee myös reunoille. Levitä täyte vuokaan, kaada munamaito päälle ja ripottele juustoraaste päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele puolet rapeaksi paistetusta pekonista piirakan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi vihersalaatin kera.

Uuniin menossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti