lauantai 3. syyskuuta 2011

Omena-siiderimarmeladi

Ollaan keitetty taas talvea varten mustaviinimarjahilloa, karviaismarjahilloa sekä raparperihilloa ja viime viikolla putkahti Raisiosta eteiseen 5 kg omenoita. Perinteisen omenahillon sijaan bongasin reseptiarkistosta Yhteishyvän hillosivun vuodelta 2005, josta löytyi ohjeet omena-siiderimarmeladiin. Olihan sitä pakko kokeilla. (JK. 6.1.2014: reseptin mukainen hillo on säilynyt jo kolme vuotta tämän kotitalouden vakiotuotannossa!)

Hillo kiehumassa joulukuussa 2013
Omena-siiderimarmeladi

1 kg happamia omenoita
1 sitruuna
0,33 l kuivaa omenasiideriä
5 dl hillosokeria
1 kanelitanko

Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori kattilaan. Poista terävällä veitsellä hedelmän valkoinen osa ja leikkaa sitruuna viipaikeiksi. Aseta viipaleet kattilaan ja kaada siideri päälle. Mittaa sokeri kattilaan ja kuumenna seosta samalla sekoitellen, kunnes sokeri on täysin sulanut. Lisää omenapalat kattilaan kanelitangon kanssa. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes omenat ovat täysin pehmenneet ja hajonneet. Poista kanelitanko ja purkita marmeladi puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin ja sulje heti.

Hesarin ruokatorstaissa oli edellispäivänä 1.9.2011 monta hyvää mausteista hilloreseptiä, jotka kannattaa kaivaa talteen mikäli jaksaa vielä syksyllä hillotella - mm. suklaalla maustettu kirsikkahillo kuulosti melko taivaalliselta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti