torstai 17. marraskuuta 2011

Haudutettua karitsanpotkaa, palsternakkamuusia ja limepapuja

Isänpäivän päivälliselle teimme Kampin K-Marketin karitsanpotkan edullisen kilohinnan innoittamina haudutettua potkaa palsternakkamuusilla ja pavuilla.


Uunissa haudutettua karitsanpotkaa
(1 potka / hlö)

Paista potkia hetki paistinpannulla voissa. Kääntele potkia, jotta ne saavat väriä pintaan tasaisesti. Tarkoitus ei ole kypsentää, vaan ainoastaan ruskistaa pinta.

Ota potkat pois pannulta ja lisää samalle pannulle n. 1 porkkana, 1 iso sipuli ja 100 g palsternakkaa kuorittuna ja paloiteltuna. Vihanneksia voi valita oman maun mukaan. Kääntele vihanneksia hetki ja nosta ne pataan 8 valkosipulinkynnen ja tuoreiden rosmariinin oksien kanssa.

Lisää vihannesten päälle potkat sekä 1 litra lihalientä ja 1 pullo punaviiniä. Kuumenna liemi kiehuvaksi, ja siirrä pata uuniin. Hauduta 170 asteessa ensimmäiset kaksi tuntia, ja seuraavat 4 tuntia noin 130 asteessa. Jos haluat nopeamman haudutusajan, pidä lämpötila korkeampana. Potkia ei oikeastaan voi hauduttaa liian kauaa uunissa, mutta niitä voi olla hankala saada kokonaisina ylös padasta pitkän haudutusajan jälkeen.

Kun nostat potkat lautasille ripauta suolaa pintaan, tai laita suola esille pöytään jos ruokailijat nostavat potkat padasta itse.

Liemestä on helppo tehdä ruoalle kastike. Siivilöi tarvittava osa liemestä erilliseen kattilaan, jotta saat vihannekset ja rosmariininoksat eroteltua kastikeliemestä. Kuumenna kiehuvaksi ja suurusta maizenalla.

***

Palsternakkamuusi

300 g palsternakkaa
300 g jauhoisia perunoita
2 isoa valkosipulinkynttä
6 dl maitoa
40 g voita
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

Kuori ja paloittele palsternakka, perunat ja valkosipuli kattilaan. Lisää maito ja voi. Keitä kasvikset hiljaa poristen kypsiksi, 15-20 min. Ota noin 1 dl maitolientä kuppiin sivuun. Kaada kasvikset liemineen tehosekoittimeen kulhoon. Lisää suola ja pippuri. Soseuta parilla pyöräytyksellä sileäksi. (Vaihtoehtoisesti kaiva laatikosta perunasurvin ja tee karkeaa muusia käsin - erittäin hyvää!) Ohenna halutessasi maitoliemellä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti