sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Latva-artisokkacrostinit

Latva-artisokkacrostinien ohje löytyi Turku lautasella -kirjasta. Soseesta tuli erittäin hyvää, vaikka ohjeen vastaisesti tarjoiltiinkin se anopin sienipikkelssin ja hapankorppujen kanssa!




Latva-artisokkacrostinit

200 g latva-artisokan pohjia
5 dl kanalientä
4 valkosipulinkynttä
1/2 dl rypsiöljyä
suolaa
patonkia
oliiviöljyä

Keitä (tuoreet tai säilötyt) latva-artisokan pohjat kanaliemessä, kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Hauduta puolitetyt valkosipulinkynnet pannulla öljytilkassa pehmeiksi. Soseuta valutetut latva-artisokat ja valkosipulit öljyn kanssa majoneesinomaiseksi tahnaksi, tarvittaessa voit ohentaa massaa kanaliemellä. Mausta suolalla.

Leikkaa patongista ohuita siivuja, sivele pintaan oliiviöljyä ja paahda ne uunissa rapeiksi. Lisää artisokkatäyte patonginpaloille juuri ennen tarjoamista, esimerkiksi puolitetun kirsikkatomaatin ja ruohosipulisilpun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti