sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Nokkospesto

Ryöpättiin viime syksynä nokkosia talteen pakkaseen muutama pussillinen. Otin viikonloppuna ensimmäisen sulamaan, jotta pakastin saadaan vielä tyhjenemään kevään aikana. Nokkonen taivutettiin pestoksi  hapankorppujen päälle, nam!



Nokkospesto 

3 dl nokkosta ryöpättynä
2 rkl raastettua parmesaania
2 rkl jauhettuja saksanpähkinöitä
2 valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimessa. Lisää parmesaania ja saksanpähkinöitä vähitellen, jos haluat pestoon vahvemman nokkosen maun. Nokkospestoa voi käyttää myös esimerkiksi pastakastikkeena.

(Miten nokkosia ryöpätään? Huuhdo vastapoimitut nokkoset runsaassa vedessä. Laita vesi kiehumaan, lisää nokkoset kattilaan ja painele veden alle, keitä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä. Käytä suoraan tai hienonna ja pakasta pienissä erissä.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti