sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Tomaatti-kikhernekeitto kookosmaidolla

Hesarin ruokatorstai on yllättänyt viimeaikoina positiivisesti ja tarjonnut useita todella hyvältä kuulostavia ja meidän tarpeisiin sopivia reseptejä. Alkuviikosta tehtiin tomaatti-kikhernekeittoa, joka oli todella hyvää, koska kikherneitä ei olla perinteisesti oikein osattu ruoissa käyttää.

Korianterinsiemenistä tuli sellainen tvisti makuun, että seuraavalla kerralla saatan jättää ne kokonaisuudesta pois tai laittaa vain puolet reseptin mukaisesta määrästä. Niiden maku oli aika hallitseva eikä mun ehdottomia suosikkeja. Lisättiin keittoon vielä Makulihan chorizo-raakamakkaran paloja, jotka oltiin nopeasti vedetty pannulla ruskeiksi. Mums!


Tomaatti-kikhernekeitto kookosmaidolla

2 salottisipulia
2 rkl öljyä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
1/2 tl gram masalaa tai currya
2 prk (à n. 300 g) säilöttyjä kikherneitä (esim. ulkoasultaan vihreä-valkoinen GoGreen-merkki todella hyvä #hyväjuttu)
800 g laadukasta tomaattimurskaa (esim. Muttin Polpa tai GoGreenin Mediterranean salsa)
1 tl ruokokidesokeria
1 tl merisuolahiutaleita
3-4 dl vettä
2 dl kermaista kookosmaitoa
tuoretta korianteria

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne kattilassa öljyssä läpikuultaviksi, muutama minuutti. Lisää kattilaan mausteet ja kuullota niitä sipulin kansa hetki koko ajan sekoitten. Varo, että mausteet eivät pala pohjaan.

Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet, tomaattimurska, sokeri, suola ja vesi.

Hauduta keskilämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Lisää kookosmaito ja kiehauta.

Viimeistele tuoreella korianterilla ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti