keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Juures-linssicurry

Hesarin ruokatorstaista ja blogisteista on tullut tämän kotitalouden arkiruokien loihtija. Tämä Hesarin curryresepti päätti pari viikkoa sitten iltaruokapohdinnat - täydellistä pelkän jugurtin ja korianterinkin kanssa mutta ohessa voi tarjoilla halutessaan myös riisiä!

Oikaisin taas linssien kanssa ostamalla perinteisten kuivamuona-linssien sijaan GoGreenin (#hyväjuttu) säilöttyjä linssejä, jotka ei tarvitse kuin huuhdella ja hulauttaa joukkoon lämpenemään.

 

Juures-linssicurry
(neljälle)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
300 g perunaa
300 g porkkanaa
300 g palsternakkaa
1-2 rkl intialaista currytahnaa (esim. tikka curry -tahnaa), vahvuuden mukaan
1 litra kasvislientä
1 1/2 dl kuivia punaisia linssejä
suolaa

Tarjoiluun:
turkkilaista jugurttia
tuoretta korianteria
(halutessasi: riisiä tai naan-leipää)

Pilko ja kuori sipuli ja valkosipuli. Kuori juurekset ja piko ne kuutioiksi. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipuli ja valkosipuli läpikuultavaksi. Lisää juureskuutiot ja kuullota noin 5 minuuttia.

Sekoita joukkoon currytahna ja paista minuutin verran. Lisää sitten kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Kun neste kiehuu, lisää joukkoon linssit. Mausta suolalla. Anna porista keskilämmöllä 20-30 minuuttia, kunnes linssit ja juurekset ovat sopivan kypsiä.

Tarjoile turkkilaisen jugurtin ja silputun tuoreen korianterin kera. Ruoka sopii syötäväksi sellaisenaan, mutta voit tarjoilla sen myös riisin tai naan-leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti