sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Hasselbackan perunat

Tarvittiin ammattikokin avustusta ennen kuin tässä kotitaloudessa löydettiin hasselbackan perunat - tulivat kuitenkin meidän keittiöön jäädäkseen.



Hasselbackan perunat

perunoita (2-3 kpl per ruokailija)
voita
suolaa, pippuria, muskottipähkinää

Hanki mahdollisimman samankokoisia (melko pieniä), pinnaltaan kauniita perunoita. Pese perunat hyvin, älä kuori. Leikkaa perunoiden molemmilta sivuilta siivu pois. Leikkaa sen jälkeen ohuita viiltoja perunaan, kuitenkin siten, että peruna jää alaosastaan kiinni (perunan viereen kannattaa asettaa puulasta, jolloin veitsi ei pääse leikkaamaan viiltoa perunaan kuin puulastaan asti).  

Asettele perunat uunivuokaan. Mausta pippurilla, suolalla ja muskottipähkinällä. Tiputa jokaisen perunan päälle pieni voinokare.

Paista 200 asteessa noin tunti, tai kunnes perunat ovat kypsiä ja kauniin paahtuneita.

Perunat voi maustaa voin lisäksi myös persiljasilpulla, korppujauholla tai juustoraasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti